Students of Amsterdam: Eva

Picture of By Fabian Bais

By Fabian Bais

[mks_dropcap style=”letter” size=”48″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#000000″]A[/mks_dropcap]fgelopen week sprak Medium met de 18-jarige Eva. Eva is een maand geleden begonnen met de internationale track van de studie Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Op dit moment woont ze nog in Heerhugowaard waar ze werkt bij de Albert Heijn. In deze editie van Students of Amsterdam hebben we het over de keuze voor de studie Communicatiewetenschap, de overgang van de middelbare school naar de universiteit en over de stad Amsterdam.

Allereerst legden we Eva de vraag voor hoe zij bij Communicatiewetenschap is gekomen. Eva geeft aan dat dit een soort van toeval is. Tijdens het oriënteren naar een juiste studie bezoeken studenten vaak een Bachelordag, zo ook Eva. Echter was zij een beetje laat met inschrijven, waardoor Communicatiewetenschap als een van de weinige studies overbleef. “Dus onder het mom van beter iets dan niets, ben ik daarheen gegaan en het was leuker dan gedacht!” Ook Psychologie leek Eva een interessante studie, alleen omdat het bij Communicatiewetenschap meer over de echte wereld gaat, heeft ze toch hiervoor gekozen.

Eva heeft ook nog bij de VU gekeken voor de studie Communicatiewetenschap. Maar de keuze is uiteindelijk op de UvA gevallen, omdat ze voor haar gevoel bij de VU meer kijken naar de inhoud van een bericht terwijl we op de UvA ons veel meer focussen op de effecten. Dit laatste vindt Eva veel interessanter. De reden dat Eva niet de Nederlandstalige maar de Engelse versie van de studie heeft gekozen is vooral doordat zij tweetalig vwo heeft gedaan. Ook verwacht ze dat haar Engels zodoende nog beter wordt, wat de kans op een ‘dikke baan’ verhoogd. Op de vraag wat voor een dikke baan dat zou moeten zijn, antwoord Eva: “Bij Google, maar dat is een clicheetje volgens mij.”

Als we vragen hoe de studie bevalt, kan Eva niets anders zeggen dan dat het goed bevalt. “Al moet ik wel zeggen dat ik het een beetje heb onderschat qua werkdruk, maar de studie zelf vind ik steeds leuker worden”. Op de vraag wat ze zo leuk vindt, kan ze geen eenduidig antwoord geven. “Ik vind gewoon alles interessant en als iets interessant is, dan ga je er vanzelf ook meer tijd in steken.” Aan dit harde werken moet Eva nog wel even wennen: “Op de middelbare ging ik gewoon naar school, daarna werken, huiswerk maken en dan nog iets leuks doen. Nu heb je veel rare dagen dat je ineens heel veel schoolwerk moet doen.

Mercurius en Medium
In het gesprek kwam ook de studievereniging Mercurius ter sprake. Eva is namelijk lid van Mercurius en is twee weken geleden ook mee geweest op het Introductieweekend, waar ze een hele leuke tijd heeft gehad. Het leukste vond ze de gezelligheid van alle mensen. “Ik had verwacht dat er een paar gezellige mensen zouden zijn, maar ook een paar mensen waarmee je wat minder hebt, maar écht iedereen was gewoon leuk!” Omdat ze de evenementen van Mercurius zo leuk vindt, vroegen we haar ook of ze niet actief lid wil worden. Eva wil ook zeker actief lid worden en daarom heeft ze besloten om te solliciteren bij Medium. Eigenlijk vindt ze alle commissies wel leuk, maar bij Medium heeft ze het gevoel dat je wat meer je eigen input kan geven in de dingen die je doet.

Ik had verwacht dat er een paar gezellige mensen zouden zijn, maar ook een paar mensen waarmee je wat minder hebt, maar écht iedereen was gewoon leuk!

Amsterdam
Zoals gebruikelijk in de rubriek Students of Amsterdam, kreeg ook Eva een aantal vragen over Amsterdam voorgeschoteld. Allereerst komt Eva als sinds kleins af aan in Amsterdam en heeft ze altijd het gevoel gehad dat ze hier later wilde studeren: “Dit zat in mijn hoofd, dus dan gaat het ook gebeuren.” En zo geniet Eva op dit moment van het studeren in Amsterdam. “Je bent overal lekker makkelijk bij en je kan zo van feestje naar feestje, naar een borrel, naar de winkel of uiteten.” Eva geeft daarnaast aan dat ze zeker nog op kamers wil in de toekomst.

Op dit moment werkt ze bij de Albert Heijn in Heerhugowaard, waar ze promotie aan het maken is tot teamleider. Deze promotie gaat gepaard met een flinke salarisverhoging. Deze salarisverhoging zou het mogelijk kunnen maken om op termijn een kamer in Amsterdam te gaan huren. In het gunstigste geval zou ze dan overgeplaatst kunnen worden naar een filiaal in Amsterdam, waardoor ze nog steeds dit werk kan blijven doen en daarnaast kan genieten van de voordelen van in Amsterdam wonen.

Toekomst
We sluiten het interview af met de vraag waar Eva zichzelf over vijf à tien jaar ziet. Ondanks dat Eva nog niet een heel duidelijk plaatje in haar hoofd heeft, hoopt ze wel een fijne baan en een eigen plekje in Amsterdam te hebben. “Ik zou het gaaf vinden om een leidinggevende baan bij een creatief en vooral innovatief bedrijf te hebben. Verder ben ik natuurlijk afgestudeerd Communicatiewetenschapper en hoop ik binnen vijf à tien jaar de vetste reizen naar Azië te hebben gemaakt. Indonesië daarbij in het bijzonder vanwege de roots die ik daar heb liggen.”

Cover: Renée Sapien / Eindredactie: Kyle Hassing

Join Our Newsletter

New on Medium

Follow us

Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace