Medium 2.0: een wedergeboorte

Picture of By Jorit Hajema

By Jorit Hajema

[mks_dropcap style=”letter” size=”48″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#000000″]O[/mks_dropcap]nder voormalig hoofdredacteuren Rico den Burger en Job Hulsman ging Medium begin 2012 online. Dikke kans dat jij in die periode met je klas naar Rome ging en toentertijd wist je vermoedelijk nog niet hoe het studentenleven eruit zou gaan zien. Laat staan dat je nu de nieuwe Mediumwebsite zou bekijken. Het voelt als eeuwen geleden, niet waar? Even het geheugen opfrissen, wat gebeurde er in het eerste kwartaal van 2012?

Inderdaad, Medium ging online, je eerste punt is binnen. En verder: PSV stond tijdens de winterstop drie punten voor op de latere kampioen Ajax. De Costa Concordia kapseisde en zeilmeisje Laura Dekker voltooide haar reis om de wereld – ja echt, dat was toen. Ook kwam Willem Holleeder op vrije voeten, waarna hij later in 2012 als knuffelcrimineel mocht aanschuiven bij College Tour. In Flevoland werd het in die tijd met -23 graden Celsius de koudste dag in jaren, waarop prins Johan Friso met de Oranjes besloot te gaan skiën. Ook dachten we het EK in Oekraïne en Polen te gaan winnen. Bíjna.

Medium stond online stil, maar nu niet meer

In Den Haag was het onrustig. Zo besluit Job Cohen af te treden als fractievoorzitter van de PvdA en niet veel later stapt Hero Brinkman uit de PVV. Wilders laat bovendien het Catshuisoverleg stranden, met het gevolg dat het gedoogkabinet Rutte I valt. In Frankrijk wint François Hollande de eerste verkiezingsronde en Medium ging dus online.

Bizar lang geleden. Het analoge blad ging sinds die tijd met sprongen vooruit, maar Medium heeft online stilgestaan. Vandaag komt met de lancering van een frisse, moderne site een einde aan die periode. We werken nu met een makkelijkere URL, verbeterde categorieën en een volledig nieuwe lay-out. De credits gaan naar Anton Bekenkamp, die sinds de zomer Mediums Chef Online is. Kritiek, opmerkingen en complimenten horen we graag. Deze kun je hieronder plaatsen of mailen naar [email protected].

Was getekend,
Jorit Hajema
Hoofdredacteur Medium

Cover: Kurume-Shimin

Join Our Newsletter

New on Medium

Follow us

Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace