In beeld: Vrijheid van de communicatie

Picture of By Desiree Janssen

By Desiree Janssen

[mks_dropcap style=”letter” size=”48″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#000000″]V[/mks_dropcap]oor de rubriek ‘In beeld’ wordt een opvallende foto uit de afgelopen week gekozen. Deze week stond uiteraard in het teken van onze nationale vrijheid, met de dodenherdenking en Bevrijdingsdag als onmisbare tradities.

Als communicatiewetenschappers zijn we maar al te goed gesteld op onze vrijheid. Want wat is er nou belangrijker dan te kunnen zeggen wat je vindt? Inmiddels hebben we dat aardig door met z’n allen, maar belangrijk is het ook om te beseffen dat dit niet vanzelfsprekend is. De Nederlandse media staan bol van opinies, maar ga maar eens naar China. Of Noord-Korea. De vrijheid om je mening met anderen te delen en te luisteren naar die van anderen, te communiceren, is een recht. Eentje die we volop moeten benutten.

Dat recht probeerde onze fotograaf deze week vast te leggen in de vorm van een beeld. Hoewel het een grijze dag was werd de bekende vrijheidsfakkel op 5 mei vastgelegd in hartje Amsterdam. Een dag om niet te vergeten en vooral over te blijven communiceren.

Cover: Desiree Janssen

Join Our Newsletter

New on Medium

Follow us

Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace