Hij kreeg het voor elkaar om drie concerten in drie dagen in een uitverkocht Wembley Stadium te spelen. Een ongekend record!

Rossige zanger, gitaar, loopstation, 93.000 toeschouwers: het kan. Ed Sheeran kreeg het voor elkaar. In juli 2015 gaf de zanger uit Groot-Brittannië drie concerten in drie dagen voor een uitverkocht Wembley Stadium. Het was een record. Nog nooit had een artiest die in zijn eentje op het podium staat dit behaald. Het tekent de klasse van Sheeran. Alleen zang en gitaarspel blijkt genoeg te zijn voor succes.  

Succes komt niet uit de lucht vallen. Ed Sheeran is hier dan ook een goed voorbeeld van. Op zijn zestiende verliet de zanger het huis van zijn ouders om naar Londen te vertrekken. Het was de start van zijn carrière. Zonder vaste woonplek of een vast inkomen speelde Sheeran in de straten van Londen. Aan het einde van elke gig probeerde hij deze dagen een slaapplek te regelen via één van zijn toeschouwers. Wanneer dit niet lukte vond hij ‘s nachts zijn comfort op een bankje in de metro. Het is een groot contrast met zijn huidige situatie.

Hard werken wordt beloond
Volgens hemzelf is hij niet iemand die is geboren met een overdosis muzikaal talent. De roodharige zanger heeft werkelijk alles opgegeven voor een carrière in de muziek. Hard werken en veel spelen heeft hem geholpen om zichzelf te ontwikkelen. In zijn eentje wist hij steeds bekender te worden onder de Londense jeugd en ook op zijn YouTube kanaal wist hij steeds meer volgers te verzamelen. Dit leidde uiteindelijk tot zijn doorbraak in 2012 met zijn nummer ‘The A team’.


Op eenvoudige maar geniale wijze weet Ed Sheeran een gevoel van intense euforie bij het publiek op te wekken

Wat Ed Sheeran zo’n bijzonder maakt is zijn manier van optreden. Hij doet dit altijd in zijn eentje, maar door het gebruik van zijn loopstation lijkt het alsof er een hele band op het podium aanwezig is. Met het gebruik van dit effect-padel kan hij met zijn stem en zijn gitaar verschillende lagen over elkaar heen spelen. Het resultaat: een vol geluid met beats, meerdere harmonieuze stemmen en verschillende gitaargeluiden over elkaar. Dat het hem is gelukt om op deze manier zo populair te worden maakt hem zo bijzonder.

Uitverkochte zalen
Afgelopen april waren zijn twee concerten in de Ziggo Dome dan ook in no-time uitverkocht. Ook dit concert bleek weer iedere euro waard. De lichten doven langzaam in de zaal, het gepraat neemt af tot een zacht gefluister en het publiek kijkt vol spanning en enthousiasme naar het podium. Opeens start er een uptempo gitaarslag. Het publiek begint te schreeuwen. De volgende loop gaat eroverheen. Sheeran begint op zijn gitaar te slaan waardoor iedereen een beat door zijn hele lichaam voelt. Op eenvoudige maar geniale wijze weet hij een gevoel van intense euforie bij het publiek te wekken.

De persoonlijkheid van de zanger heeft bijgedragen aan zijn succes. Er is weinig tot geen verschil te zien in het gedrag en het uiterlijk van de Brit tussen zijn opkomst en nu. Dit maakt dan ook dat veel van zijn fans zich identificeren met de zanger. Waar veel bekende artiesten tegenwoordig  rondlopen met modieuze kleding, mooie vrouwen en in dure auto’s rijden is Ed Sheeran een tamelijk ‘normale’ jongen gebleven. Skateschoenen, een wijde spijkerbroek en een normaal t-shirt, het is zijn meest gedragen outfit tijdens optredens.

Het is fijn dat er in de huidige tijd nog een zanger is zoals Ed Sheeran. Waar de meeste mensen die grote successen behalen arrogante trekjes beginnen te krijgen, blijft Sheeran een ingetogen en bescheiden man. Het is dan ook geen wonder dat de zanger werkelijk nooit negatief in het nieuws komt. Zo heeft hij Justin Bieber erg geholpen door verschillende nummers voor hem te schrijven die een succes werden. Misschien kan hij hem ook wel een beetje helpen op media gebied, want daar valt nog wel wat te leren voor de collega van de Brit.

Cover: Ludmila Joaquina Valentina Buyo

278 Total Views 1 Views Today

Reacties

reacties