Tinder Plus: dokken voor dates

Picture of By Christian Manuputty

By Christian Manuputty

[mks_dropcap style=”letter” size=”48″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#000000″][/mks_dropcap]inds deze week kun je niet meer onbeperkt vlees keuren via de app Tinder. Waarom? Tinder start met een test, waarbij gebruik wordt gemaakt van een betaalfunctie. Een Tinder Plus als het ware. De gratis versie heeft nu een limiet op het aantal ‘swipes’. Als je die limiet hebt bereikt kun je kiezen: 24 uur wachten of betalen om weer verder te kunnen swipen. Een slimme zet van Tinder?

Tindertest
Tinder kondigde vorig jaar al aan dat het met een nieuwe versie zou komen. Nu is het dan eindelijk zover met Tinder Plus. Sinds deze week werden fanatieke en minder fanatieke gebruikers opgeschrikt met de melding ‘You’re out of likes’. Dit betekent dat je 24 uur moet wachten om weer te kunnen swipen, tenzij je de betaalversie van de app koopt. Tinder test op dit moment wat mensen willen betalen voor een betaalde variant. Dat kan ook de reden zijn waarom de prijzen verschillen. Dit is overigens wel een beetje vaag. Dat blijkt ook wel als we de app bekijken in iTunes. Daar worden prijzen gegeven tussen de 2,99 euro en 19,99 euro. “Het is een extreem prijsverschil. Je zal je wel een beetje genaaid voelen als je bijna 15 euro hebt betaald”, zegt techreadacteur Rachid Finge van de NOS. Het is natuurlijk ook maar de vraag of mensen überhaupt bereid zijn om te betalen voor een vleeskeur-app als Tinder.
 
Extra functies voor optimale Tindersessies
De plusversie van de app zorgt er niet alleen voor dat je onbeperkt kan Tinderen, er zijn zelfs meer functies waar je gebruik van kan maken. Zo is het mogelijk om je zoekgebied te vergroten. Verder kun je zelfs likes ongedaan maken. Als je dat ene blonde meisje (of jongen) met mooie blauwe ogen toch niks vindt, kun je het alsnog ongedaan maken. Niks aan de hand dus. Als je echter één van de pechvogels bent, was het goed mogelijk dat je daar bijna twintig euro voor moest dokken.

De test begon deze week ook in andere Europese landen als Frankrijk en Groot-Brittannië. Betalen voor Tinder is niet helemaal nieuw. In andere landen was de app al bezig met het testen van betalingsmogelijkheden om te zien wat mensen willen uitgeven aan Tinder Plus. Het is ook logisch dat de voorheen volledig gratis app naar een betaalde versie overstapt. Tinder is populair en met 21 miljoen actieve gebruikers kan daar een heel mooi verdienmodel omheen worden gecreëerd. Waarschijnlijk is het wel zo dat veel mensen Tinder voor de lol hebben geïnstalleerd, zoals ook ik. Ja, ik geef het toe. Dan gaat betalen net iets te ver. Er zijn natuurlijk altijd die hard Tinderaars (lees: gekken) die er voor gaan betalen. De vraag is alleen hoeveel.

Cover: Denis Bocquet

Join Our Newsletter

New on Medium

Follow us

Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace