Super Mario Run: de nieuwe hype?

Picture of By Jacobien Adam

By Jacobien Adam

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#000000″]T[/mks_dropcap]wee dagen geleden werd Super Mario Run uitgebracht voor iPhone-gebruikers en inmiddels staat het spel al bovenaan de App Chart in 62 landen. Nadat Pokémon Go een ware hype bleek te zijn hoopt Nintendo op hetzelfde succes met Super Mario Run, maar het is nog maar de vraag of dit daadwerkelijk gaat lukken.

Gratis?
Pokémon Go was de hype van de zomer met op het hoogtepunt 45 miljoen spelende gebruikers. De hype bleek echter van korte duur, want na twee maanden werd het spel al veel minder gespeeld en gedownload. Nintendo bleek wel de smaak te pakken te hebben na Pokémon Go, want in september werd Super Mario Run al aangekondigd en 15 december werd het spel dan echt uitgebracht voor iOS (Android-gebruikers moeten nog even geduld hebben). Er wordt al wel geklaagd over het spel, want de game bevindt zich dan wel bij de categorie gratis games; gratis is het spel zeker niet. Er wordt namelijk na een paar levels van je verwacht dat je €9,99 betaalt om de rest van het spel te kunnen unlocken.

Vrijwel iedereen heeft wel eens van het mollige loodgietertje Mario gehoord

Nostalgie
Net als Pokémon Go roept het spel, voor de meeste mensen, een gevoel van nostalgie op. Dit verklaart wel waarom beide games binnen één dag al zo hoog in de App Chart stonden. Vrijwel iedereen heeft weleens van het mollige loodgietertje Mario gehoord en dat maakt de game zo populair. In het spel kom je alle klassieke Mario-elementen tegen, zoals de groene rioolpijpen, gele vraagtekenblokken, Goomba’s en het doel om zoveel mogelijk muntjes te verzamelen. In het begin zul je alleen met Mario spelen, maar naarmate je verder in het spel komt, is er de mogelijkheid om een aantal andere karakters (Toad, Princess Peach, Luigi, Yoshi en Toadette) te unlocken.

Het spel bevat drie verschillende gamemodi: World Tour, Toad Rally en Kingdom Builder. World Tour is de single-playermodus waarbij je binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk muntjes moet verzamelen. Toad Rally lijkt erg op de singe-playermodus, maar hierbij speel je tegen iemand anders, waarbij degene die de meeste muntjes weet te verzamelen en daarnaast ook nog het snelst is, wint. Tot slot kun je je verzamelde muntjes uitgeven in de laatste spelmodus: Kingdom Builder. In deze spelmodus kun je je eigen koninkrijk bouwen door je verzamelde muntjes uit te geven aan vlaggen, groene rioolbuizen en andere bekende Mario-elementen. Daarnaast kun je met deze spelmodus door het bouwen van huisjes de hiervoor genoemde karakters ontgrendelen.

Winter hype
Al met al stelt Super Mario Run niet teleur. Het bevat alle klassieke Mario-elementen, waardoor je je weer echt even terug in de tijd waant. De €9,99 die je moet betalen om alle levels te ontgrendelen is niet erg veel vergeleken bij het geld wat je in sommige andere apps moet steken voordat je alles kunt spelen. De drie beschikbare gamemodi zijn alle drie erg verschillend, dit zorgt ervoor dat je niet snel verveeld raakt met het spel. Het enige wat vervelend kan zijn, is dat het spel vereist dat je altijd een internetverbinding hebt, maar tegenwoordig is er overal wel een mogelijkheid tot gratis WiFi – dus het moet vast goed komen met de nieuwe hype van de winter.

Cover: BagoGames

Join Our Newsletter

New on Medium

Follow us

Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace