Spotify gunt studenten vijftig procent korting op muziek

Picture of By Alisja Winkel

By Alisja Winkel

[mks_dropcap style=”letter” size=”48″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#000000″]G[/mks_dropcap]ister kwam er mega goed nieuws vanuit Spotify HQ: vanaf nu krijgen studenten vijftig procent korting op Spotify Premium, wat betekent dat je, waar je voorheen een tientje per maand betaalde voor onbeperkte muziek zonder reclames, je nu vijf euries neertelt. Tien euro lijkt misschien ook al niet veel, maar voor een student zijn die extra vijf eurotjes die je te besteden hebt een waar geschenk van God. Heb je al Spotify Premium of family? Geen probleem, je kunt je huidige abonnement annuleren en bij ingang van de nieuwe maand naar een studenten-account overstappen en maandelijks vijf euro innen als een baas.

Terms, conditions & playlists
De studentenkorting is niet nieuw: de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland gingen Nederland al voor. Goed om te weten is wel dat je je studentenabonnement drie keer kunt verlengen, wat betekent dat je maximaal vier jaar lang kunt genieten van de korting. Aan de hand van “SheerId” zal Spotify checken of je daadwerkelijk student bent aan een “geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs”. Als je student bent en nog geen Premium hebt, is dit ideaal. Spotify wil namelijk artiesten tegemoet komen die vinden dat ze met de streamingdienst niet genoeg geld verdienen. Dit gaan ze doen door sommige albums alleen beschikbaar te maken voor Spotify Premium leden.
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik gebruik Spotify echt meerdere keren per dag. Opstaan en douchen na een lange avond is altijd beter met de “Girlpower” playlist, studeren gaat me makkelijker af met wat deuntjes van de “Jazztronica” playlist en ik kan niet uitgaan zonder een pre-party met de “Fissa” playlist. Ik zou makkelijk mijn gehele dag kunnen koppelen aan één van de velen playlists op Spotify. Daarnaast heb ik ook nog eens genoeg zelfgemaakte playlists, dus Spotify biedt mij echt wat voor elk moment van elke dag. Lange tijd heb ik zelf de gratis Spotify gehad maar ik heb nu al een jaartje Spotify Premium en het is het helemaal waard, alle studenten die nog twijfelden over het nemen van een abonnement: ik zeg doen.

Het leven is mooi als student, pluk er je vruchten van nu het nog kan!

Wie gunnen studenten nog meer?
Spotify zijn ware helden met deze korting, maar als student kun je natuurlijk op meerdere plekken korting innen. Zo is een abonnement bij de streamingdienst Apple Music voor studenten ook vijf euro, wellicht een aanrader voor Queen Bey fans, aangezien haar laatste album alleen via Tidal of Apple Music te streamen is. Ook in de Geniusbar kan je korting krijgen op je aankopen als student. Tijd voor een nieuw kapsel? Zelfs kappers blijven niet achter met een korting, zoals bij de chique salon Rob Peetoom waar je 20% korting krijgt. Pathé blijft ook niet achter: je krijgt elke dag 15% korting, behalve op vrijdag en zaterdag na zessen. Zorg daarnaast ook dat je tijdens het shoppen altijd vraagt of er studentenkorting is, vrijwel alle grote hippe winkels hebben 10% studentenkorting, zoals de Urban Outfitters en de Topshop.

Kort(ing)om: het leven is mooi als student, pluk er je vruchten van nu het nog kan! Voor je het weet loop je met een master op zak maar ook een berg aan schulden en een Spotify abonnement van tien euro.

Cover: Kaboompics // Karolina

Join Our Newsletter

New on Medium

Follow us

Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace