Over Medium

Medium is een tijdschrift en blog met actuele artikelen, interviews en columns die gerelateerd zijn aan Communicatiewetenschap. Medium wordt geschreven en vormgegeven door studenten met een achtergrond in communicatie en een journalistieke ambitie. Daarnaast zijn er bijdragen en columns van docenten en professionals uit het werkveld. Het tijdschrift wordt uitgegeven vanaf 1987 en sinds 2010 is Medium ook online actief.

Online
Op mediummagazine.nl publiceren wij dagelijks nieuwe artikelen gerelateerd aan Communicatiewetenschap en de actualiteit. Er komen verschillende thema’s aan bod waaronder technologie, politiek, marketing en media entertainment.

Tijdschrift
Het magazine van Medium wordt vier keer per jaar uitgegeven. Het tijdschrift heeft een oplage van 500 stuks en is gratis verkrijgbaar op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam. Op aanvraag kan Medium ook worden thuisbezorgd.

Zelf voor Medium schrijven
Medium is altijd op zoek naar nieuw talent. Ons team bestaat uit redacteuren, art-directors, vormgevers, fotografen en eindredacteuren. Wil jij graag een bijdrage leveren aan het magazine of onze website? Op deze pagina lees je meer over de sollicitatieprocedure.

Mercurius
Medium is een onderdeel van Mercurius, een studievereniging voor studenten van de bachelor en masters Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Mercurius behartigt de belangen van studenten bij de universiteit en organiseert daarnaast verschillende activiteiten. Via Medium biedt Mercurius een platform voor studenten met een journalistieke ambitie.