Optimaal genieten van de komkommertijd

Picture of By Leonie Ruizendaal

By Leonie Ruizendaal

[mks_dropcap style=”letter” size=”48″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#000000″]D[/mks_dropcap]e zomervakantie is aangebroken. Iedereen gaat op vakantie en geniet even van de rust. Ditzelfde geldt voor medialand. Oftewel, de komkommertijd is aangebroken. Wikipedia noemt deze periode ‘een periode waarin er weinig nieuws te melden is omdat politici en veel anderen op vakantie zijn’. Dit betekent grotendeels veel herhalingen en oude series op de Nederlandse televisie. Maar dit geldt niet voor elke zender. Er worden ook programma’s speciaal gemaakt voor deze zomertijd. Om optimaal te kunnen genieten van deze – niet zo spannende – tv-periode, zet Medium Magazine een aantal programma’s op een rij die het zeker waard zijn om te kijken.

Ranking the stars
Dit programma is inmiddels begonnen aan het veertiende seizoen. In elke aflevering worden er twee niet alledaagse vragen aan tien bekende Nederlanders gesteld. Dit zijn vragen zoals: Wie werd vroeger als laatste gekozen bij gymnastiek? of Wie is het meest bedreven in sexting? Deze vragen in combinatie met de scherpe humor van presentator Paul de Leeuw zorgen voor grappige fragmenten. Onder de deelnemers zijn bekende Nederlanders zoals Richard Groenendijk en Patty Brard. Zij beschikken over een grote dosis zelfspot. Eenaanrader dus.

Ranking The Stars is elke zondagavond te zien om 21:25 uur op NPO 3.

Wie is het meest bedreven in sexting?

Jinek
Nadat de talkshow Pauw & Jinek: de verkiezingen na de verkiezingen tot een einde kwam, ging Jeroen Pauw in maart alleen verder met de talkshow PAUW. Vanaf mei tot het einde van de zomer is het de beurt aan Eva Jinek om samen met (bekende) gasten de dagelijkse actualiteit te bespreken. In haar talkshow wordt onder meer dagelijks aandacht gegeven aan de kabinetsformatie en ander belangrijk nieuws. In januari waren de kijkcijfers van Jinek zo hoog dat het daarmee concurrent RTL Late Night versloeg. Daarover gesproken: deze talkshow heeft ook een zomers jasje aangetrokken. RTL Late Night heet in de zomerperiode RTL’s Summer Night en wordt gepresenteerd door Beau van Erven Dorens. Jinek is dagelijks te zien rond de klok van 22:30 uur op NPO 1. RTL’s Summer Night is dagelijks te zien om 22:30 uur op RTL 4.

Zomergasten
In de laatste aflevering van Zondag met Lubach werd het stiekem al verklapt: Janine Abbring is de nieuwe presentator van Zomergasten. In dit programma mag iedere zondag een bekende of interessante Nederlander zijn of haar favoriete televisieavond samenstellen. De gasten hebben meestal een achtergrond in de literatuur, wetenschap, televisie, politiek of het bedrijfsleven. De gekozen fragmenten worden getoond en aan de hand daarvan wordt de gast geïnterviewd door de presentator, in dit geval Janine Abbring. Dit seizoen zijn er spraakmakende gasten waaronder de burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan. In januari werd er longkanker bij hem geconstateerd. Daarnaast is cabaretier Claudia de Breij een van de zomergasten.

Zomergasten is vanaf 23 juli elke zondagavond te zien om 20:15 uur op NPO 2.

Linda’s Zomerweek
En nu we toch in de interviewsfeer zitten… Linda de Mol is ook weer terug met haar zomerprogrammaLinda’s Zomerweek. In dit programma nodigt Linda wekelijks twee bekende Nederlanders uit (meestal in een bijzondere combinatie) om over hun privéleven te praten. Dit jaar schuiven onder andere Patricia Paay en Jan Versteegh aan als gast. Verder zijn Giovanni van Bronckhorst en actrice Elise Schaap eenmalig een setje en wordt Saskia Noort gekoppeld aan Najib Amhali. Wouter Hamel verzorgt dit jaar weer de muziek.

Linda’s Zomerweek wordt vanaf 28 augustus elke zondagavond uitgezonden om 20:30 uur op RTL 4.

Geer en Goor: zoeken een hobby
Heb je niet altijd evenveel zin in een zomertalkshow of Paul de Leeuw? Dan kan je altijd nog een herhaling op tv kijken. Deze zomer worden er weer meerdere programma’s op de Nederlandse televisie herhaald, zoals Geer en Goor: zoeken een hobby. In dit programma helpen Gerard Joling en Gordon ouderen bij het zoeken naar een hobby. Dit doen zij om geld in te zamelen voor het nationale ouderenfonds. Dit duo zorgt altijd voor leuke en hysterische momenten en verveelt nooit.

Geer en Goor: zoeken een hobby is momenteel elke vrijdagavond om 20:30 uur te zien op RTL 4.

Spreken bovenstaande programma’s je totaal niet aan? Dan is er gelukkig nog altijd onze goede, geliefde vriend Netflix. Daar is voor iedereen wel een geschikt zomerprogramma te vinden.

Fijne zomer allemaal. Maak er iets moois van!

Join Our Newsletter

New on Medium

Follow us

Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace