De ster van New York Fashion Week SS18

Picture of By Maxime van Baalen

By Maxime van Baalen

[mks_dropcap style=”letter” size=”48″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#000000″]A[/mks_dropcap]fgelopen september was de tijd weer aangebroken voor New York Fashion Week. De week waar menig fashion-addict naar uitkijkt en waar zowel designers als modellen maandenlang naar toe werken. De grote ster van de week was absoluut Kaia Gerber. Het model maakte haar debuut op de catwalk, waarin ze shows liep voor onder andere de spring/summer 2018 collectie van Alexander Wang, Burberry en Calvin Klein.

Van Chanel tot Versace
Opeens was ze er, als een engel uit de lucht gevallen: Kaia Gerber. Wat niet valt af te leiden van haar naam, is dat Kaia de dochter van supermodel Cindy Crawford is. Een ding is zeker: ze heeft net zulke goede looks als haar moeder. Geen wonder dat designers Kaia bij hun show willen betrekken: Alexander Wang, Burberry, Calvin Klein, Chanel, Versace, en nog vele andere grote designers kozen voor de brunette. Enkele dagen voordat de fashion week begon werd ze (pas) 16 jaar. Ze liep als één van de jongste modellen de catwalk op.

Kinderen van supermodellen kunnen de spotlights moeilijk weerstaan, wanneer zij de naam en looks van hun moeder als voordeel hebben

Het zit in de genen
Moeder Crawford heeft veel vertrouwen in haar dochter. “Kaia heeft veel meer zelfvertrouwen dan ik op haar leeftijd had. Ik begon pas met modellenwerk toen ik 17 was. Kaia weet wat juist is voor haar. Ik maak me niet druk dat ze niet dicht bij zichzelf blijft.” Kaia ziet veel van haar moeder in zichzelf terug. “Als ik naar mijn moeder kijk, zie ik dat wij veel dingen op dezelfde manier doen. Het valt mij op wanneer ik naar video’s van vroeger kijk. Ik weet niet of het genetisch is, maar onze acties bootsen elkaar na.” Ook Kaia’s 18-jarige broer Presley breekt momenteel door als model.

https://www.instagram.com/p/BZyfkCGBUWr/?taken-by=kaiagerber

Kinderen van supermodellen kunnen de spotlights moeilijk weerstaan, wanneer zij de naam en looks van hun moeder als voordeel hebben. Zo stond de dochter van Kate Moss, Lila Grace Moss-Hack, in 2016 op 13 jarige leeftijd met haar moeder op de cover van Vogue Italia. Onlangs scoorde ze haar eerste beauty campagne voor het Britse merk Braid BarDe dochters van de Nederlandse Yolanda Hadid, Gigi (22) en Bella (21) Hadid, zijn sinds enkele jaren razend populair. Het jongere broertje Anwar Hadid (18) komt langzaam ook in de modellen scene terecht.

Een blijvertje
Met 2,2 miljoen volgers op Instagram en 110 duizend likes op Facebook heeft Kaia zichzelf op de kaart gezet. Collega-modellen zijn dolenthousiast over haar. Karlie Kloss post een foto waarop ze Kaia optilt alsof ze de bruid is die over de drempel van het huis wordt getild. Gigi Hadid reageert “so proud of you” onder een Instagram foto van Kaia. Kendall Jenner speelt af en toe voor fotograaf, en maakt foto’s van Kaia voor LOVE magazine. We zullen ongetwijfeld meer van Kaia horen: New York Fashion Week was pas het begin.

Cover: Fancycrave

Join Our Newsletter

New on Medium

Follow us

Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace