Dat ze niet de standaard First Lady is, weet iedereen. Eén vraag blijft open: Melania moet veel, maar wilt ze het ook echt?

Na vijf maanden was het gisteren eindelijk zover: Melania Trump is verhuisd naar het Witte Huis. Met vliegtuig en al – zoals de Trumpjes vast gewend zijn – werden mevrouw Trump en zoon Barron rechtstreeks in de achtertuin afgezet. Na de inauguratie van president Donald Trump besloten moeder en zoon om eerst nog het schooljaar af te maken. Dit leidde tot grote verbazing van de pers. Want ja, een First Lady gaat toch altijd mee met de president?

“Waar was Melania Trump toch al die tijd?”, kopte het AD naar aanleiding van het verhuisberichtje op haar Twitteraccount. Volgens dit artikel geeft de paparazzi het op: Melania komt nooit naar buiten, zegt niet zoveel en als ze wat zegt is het onverstaanbaar. 

Melania is volgens de wereld te afwezig. Twitteren doet zij niet zo vaak. Zij heeft maar 77 berichten in tegenstelling tot haar man die ruim 35.000 berichten plaatst. Ze is niet de vrouw die voldoet aan het ideale plaatje van een First Lady. Tijdens de verkiezingen beloofde ze zich in te zetten in de strijd tegen internetpesten en hier is ze nog niet aan begonnen. Ze zou zich ellendig voelen over het zijn van een First Lady, wat eigenlijk misschien wel een van de moeilijkste vrijwilligersbanen is ter wereld. Want ja, als First Lady krijg je geen cent uitbetaald.

Eén ding is zeker: de First Lady moet veel, maar of ze het daadwerkelijk wil is nog maar de vraag

Melania doet precies het tegenovergestelde
Volgzaam is mevrouw Trump niet. In een aantal gevallen doet ze publiekelijk precies het tegenovergestelde van wat haar man eigenlijk wil. Het liefst wil ze niet opvallen, maar dat gebeurt juist wel door de ongemakkelijke momenten die zij al dan niet per ongeluk veroorzaakt.

Woensdag 23 mei arriveerde president Trump en zijn vrouw met het vliegtuig voor een bezoek aan Rome. Zoals het hoort zwaaiden beide vanuit de vliegtuigdeur en liepen ze naar voren. Eén ding verliep anders dan verwacht. Toen Trump zijn vrouw een hand wilde geven, weigerde ze dit door snel met haar hand haar kapsel te fatsoeneren.

https://www.youtube.com/watch?v=pPBmsRADjDY

Hoofddoek of geen hoofddoek? 
Hoofddoekjes zijn altijd onderwerp van discussie bij bezoeken aan moslimlanden. Zo kreeg Michelle Obama de nodige kritiek te verduren toen zij zonder hoofddoek naar Saoedi-Arabië ging. Daarnaast ging zij nog
een stapje verder, want het is daar ongepast om als vrouw felle kleuren te dragen. Zij bezocht het land met een lange broek en een felgekleurd jasje. Ook wilde zij de Saoedi-Arabiërs de hand schudden, maar deze weigerden haar.

Melania koos er ook voor om zonder hoofddoek in Saoedi-Arabië op bezoek te komen. De actie werd als “opmerkelijk” bestempeld. Trump had eerder gezegd dat het dragen van geen hoofddoek een belediging zou zijn. Daarentegen droeg ze tijdens het bezoek aan de Paus in Vaticaanstad wel een hoofddoek.

Gaat ze nog in actie komen?
Melania is tot nu toe nog niet heel zichtbaar geweest. Ze speelde bijna geen rol in de campagne van haar echtgenoot. Met name dochter Ivanka neemt de rol over van First Lady, aldus De Volkskrant. Ze ging wel mee naar officiële gelegenheden. Nu ze verhuisd is naar het Witte Huis zal de druk om meer te doen als First Lady alleen maar groter worden.

Cover: skeeze

304 Total Views 1 Views Today

Reacties

reacties

Categories: Opinion Politics