Van der Laan & Woe: cabaretiers & Kwismasters

Picture of By Christian Manuputty

By Christian Manuputty

[mks_dropcap style=”letter” size=”48″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#000000″][/mks_dropcap]iels van der Laan en Jeroen Woe. Doordeweeks spelen ze samen hun theatervoorstelling Alles Eromheen en primetime op de zaterdagavond zijn ze ook nog eens Kwismasters. Al met al is dit duo aardig op weg om zich voorgoed te nestelen in de top van het Nederlandse cabaret en dat succes beleven ze ook nog eens samen, als beste vrienden. Medium had de eer om ze te interviewen en hier lees je een voorproefje.

Gouden duo
Niels en Jeroen kennen elkaar van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ze werden beste vrienden en geven toe dat ze af en toe wel eens bij elkaar afkeken. Op deze manier zijn de heren steeds meer op elkaar gaan lijken en ontstond het perfecte duo met de naam Van der Laan & Woe. In het begin hoopte ze om hun voorstellingen te kunnen maken in theaters voor een vast publiek van een mannetje of tweehonderd. Inmiddels gaan ze langs alle grote zalen met hun vijfde show: Alles Eromheen. “Het is heel leuk om het te bereiken, maar vooral heel zwaar om het te verliezen”, zegt Niels over het succes.
 
De Kwis
Naast hun theatervoorstellingen kan je de heren natuurlijk ook kennen van hun andere succes: De Kwis. Elk weekend vormt het duo samen met Rob Urgert en Joep van Deudekom het Kwispanel in hun satirische zaterdagavondprogramma onder leiding van gastheer Paul de Leeuw. Het programma wordt prime time uitgezonden en heeft ook nog eens ruim een miljoen kijkers, dus het kan bijna niet meer stuk voor het duo. Toch maken de heren liever theater als ze zouden moeten kiezen. “Theater is echt de basis. Dat is wat we doen en De Kwis is een heel leuk uitstapje”, volgens Niels. “Maar de afwisseling maakt het ook wel het allerleukst”, voegt Jeroen er meteen aan toe. “Op deze manier verschillende dingen door elkaar doen, houdt me ontzettend op de been.”

Het is heel leuk om het te bereiken, maar vooral heel zwaar om het te verliezen

De mannen vertellen niet alleen over hun voorstellingen en De Kwis. Zo bespreekt het duo ook hoe bepaalde sketches tot stand komen, de samenwerking met regisseur Erik van Muiswinkel en de toekomst.
 
Medium 3
In alweer de derde Medium van dit collegejaar lees je natuurlijk niet alleen over Niels van der Laan en Jeroen Woe. Zo kan je ook lezen over het tienjarig bestaan van YouTube, handgebaren over de hele wereld en over mannen met baarden. Daarnaast is de inmiddels legendarische Mediumquiz uiteraard ook weer van de partij. Vanaf volgende week kan je Medium gratis bemachtigen in de bakken van het REC. Mis ‘m niet!

Join Our Newsletter

New on Medium

Follow us

Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace