fbpx
Reviews

Ed Westwick is terug met White Gold

Three words, eight letters. Say it and I’m yours and ‘I’m Chuck Bass’ doesn’t count… Menig tienermeisje herkent deze regel direct uit de hit-serie Gossip Girl. Gossip Girl was een dramaserie over het eliteleven in Manhattan, dat werd uitgezonden van 2007 tot en met 2012. De serie is nog steeds een trending serie op Netflix. Een van de redenen is waarschijnlijk Chuck Bass, gespeeld door Ed Westwick. Van vele meisjes laat hij het hart sneller kloppen. Val jij hier onder? Dan is er nu, speciaal voor jou, heel goed nieuws: deze maand is Westwick terug op Netflix. Dit keer in de Britse serie White Gold.

What’s it all about?
In Gossip Girl speelde hij nog de bad guy die alles deed wat god verboden had. Deze keer speelt hij de charmante en listige dubbel-glasverkoper Vincent Swan. De serie speelt zich af in de jaren ’80, in een Essex-wijk. Zoals de website IMDB het zegt: het personage Swan is knap, slim en zelfverzekerd. Om glas te verkopen, is Swan in staat om dingen te doen die de gemiddelde mens niet zou doen. Daarnaast komen er zo nu en dan ook kleine affaires en wat illegale praktijken voorbij. Wat er ook gebeurt: Swan zal, ongeacht de gevolgen, elke deal sluiten. Oftewel, een rol die Ed Westwick op het lijf is geschreven. Bekijk hieronder de trailer voor een korte impressie.

Vincent Swan heeft toch wel iets weg van een Britse Chuck Bass, vind je niet?

Hilarische sidekicks
Seizoen 1 bestaat uit zes afleveringen van ieder 25 minuten. En die heb je allemaal best snel bekeken (ik spreek uit ervaring). Dit komt onder andere door de vlijmscherpe dialogen en grappige medespelers. Twee acteurs, James Buckely en Joe Thomas, zijn verantwoordelijk voor deze scherpe humor. Zeggen deze namen jou helemaal niets? Bekijk dan onderstaande scene uit The Inbetweeners, waar beide acteurs een hoofdrol in speelden. Misschien komen de twee lolbroeken je dan bekend voor.

White Gold heeft dezelfde Britse, grove humor als bovenstaande serie, The Inbetweeners. Dat is ook niet geheel toevallig, want White Gold is geschreven door dezelfde schrijvers als die serie. Heb je die nog nooit gezien? Dan zal je volgens RadioTimes White Gold verfrissend, innovatief en grappig vinden. En ken je The Inbetweeners wel? Dan zul je ongetwijfeld in de lach schieten door één van de gestoorde en ongemakkelijke scenes.

Persoonlijke ervaring
Persoonlijk ben ik fan. De serie heeft iets unieks. Meerdere keren heb ik krom gelegen van het lachen. De personages zijn prettig om naar te kijken en elke aflevering heeft een compleet ander thema, wat de serie verfrissend maakt. Daarnaast komt er een vleugje House Of Cards in voor, wanneer Swan meerdere keren per aflevering zijn gedachtes met de camera deelt. Toch niet alleen maar lof voor White Gold. Soms zijn de scenes namelijk ietwat ongeloofwaardig, waardoor je beseft dat het nooit de realiteit zou kunnen zijn. Aan de andere kant maakt dat de serie uiteindelijk wél origineel.

Kort samengevat, kijk de serie dus zeker niet alleen als Chuck Bass-fan. De serie heeft op het gebied van humor, vernieuwing en personages nog veel meer te bieden. In Engeland wordt de serie met veel lof ontvangen en staan de opnames voor het tweede seizoen al op de planning.

257 Total Views 1 Views Today

Reacties

reacties

About the author

Leonie Ruizendaal

Leonie Ruizendaal

Leonie (21) has just finished her bachelor Communication Science and is now doing her master in Corporate Communication. She loves the write about the media industry and has a secret crush on Benedict Cumberbatch (BBC’s Sherlock Holmes). This year she is also Chef Online of Medium Magazine.