In beeld: UvA breekt de tent af

Picture of By Christian Manuputty

By Christian Manuputty

[mks_dropcap style=”letter” size=”48″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#000000″]V[/mks_dropcap]oor de rubriek ‘In Beeld’ wordt een opvallende foto uit de afgelopen week gekozen. Deze week: de UvA breekt de tent af op het Roeterseiland Complex. Letterlijk.

Het Roeterseiland Complex (REC) was de afgelopen jaren eerder een bouwput dan een universiteitscampus. Vandaar dat er in 2014 veel protest was tegen de verhuizing van verschillende studies, waaronder Communicatiewetenschap, naar deze UvA-locatie. De locatie was volgens critici destijds simpelweg nog niet af en zou niet voldoen. Te weinig plek om je fiets te stallen, te weinig plek om te studeren en ga zo maar door.

Sinds afgelopen zomer ziet de campus er wat acceptabeler uit. Zo heeft de grote trap naar de ingang van gebouw B/C op verdieping 1 plaatsgemaakt voor een ingang op de begane grond via gebouw A. En daar blijft het niet bij. Onder gebouw A is een nieuwe fietsenkelder geopend en zijn er in meerdere gebouwen nieuwe studieplekken toegevoegd.

Het klinkt allemaal als hosanna, maar er was nog één doorn in het oog. Midden op de campus stond altijd een fietsenstalling op een ponton. Deze fietsenstalling moet afgelopen zomer plaatsmaken voor een hoorcollegezaal. Huh? Op het ponton werd een noodgebouw geplaatst, ook wel aangeduid als ‘tent’, dat moest dienen als hoorcollegezaal. De verbouwingen op REC bevinden zich in een dusdanig stadium, waardoor er nog te weinig plek is om alle studenten kwijt te kunnen. Vandaar de tijdelijke ‘tent’. Met de nadruk op tijdelijk, want vorige week zijn de bouwvakkers begonnen met het afbreken van deze tent.

Join Our Newsletter

New on Medium

Follow us

Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace