8 jaar later: wat zijn de plannen van Obama?

Picture of By Leonie Ruizendaal

By Leonie Ruizendaal

[mks_dropcap style=”letter” size=”48″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#000000″]D[/mks_dropcap]aar ging hij dan. Barack Obama. De voormalige president van de Verenigde Staten. Afgelopen vrijdag vond de inauguratie plaats en is Donald John Trump beëdigd tot de 45ste president van de Verenigde Staten. Barack Obama heeft acht jaar lang de belangrijkste baan ter wereld gehad. Hij kan nu eindelijk gaan genieten van een welverdiende vakantie. Wat Obama na deze vakantie gaat doen? Niemand die het precies weet. De media speculeren over verschillende opties; van vaker naar de bioscoop gaan tot koffie drinken in de lokale Starbucks. Medium heeft een aantal suggesties vanuit de media samengevat in één artikel. Wat zijn de toekomstplannen van Obama?

Heerlijk uitslapen
Obama staat onder andere bekend om zijn gevoel van humor en kan het dan ook niet laten om zelf grappen te maken over zijn pensioen. Vorig jaar publiceerde hij een hilarisch filmpje waarin hij zijn toekomstplannen bespreekt met ex-vicepremier Joe Biden. Zie hieronder het filmpje.

Maar op een serieuzere noot: de 55-jarige Democraat vertelde laatst in een interview over zijn toekomstplannen. Daarin vertelde hij dat uitslapen bovenaan zijn lijstje staat. In de afgelopen 8 jaar heeft hij namelijk nooit kunnen uitslapen. Daarom leek dit hem een goeie gelegenheid om daar eens mee te beginnen. Dit uitslapen gaat in een flinke villa in Kalorama plaatsvinden, een wijk op stand vlakbij het Witte Huis in de Amerikaanse hoofdstad Washington (zie onderstaande foto). Deze villa is in 1921 gebouwd en telt negen slaapkamers en acht badkamers. De reden dat de Obama’s in Washington blijven wonen, is zodat hun jongste dochter Sascha op dezelfde middelbare school haar diploma kan halen.

Naar een tropisch eiland met Michelle
De NOS vertelt dat Obama ook van plan is om met Michelle op vakantie te gaan. Heerlijk op vakantie naar een tropisch eiland. Ook wil hij meer tijd vrijmaken voor zijn gezin. Verder wil Obama ook een aantal hobby’s oppakken, waaronder golfen en het schrijven van een boek. Daar heeft hij nu absoluut veel meer tijd voor.

Daarnaast maakt ex-First Lady Michelle Obama ook iets over haar toekomstplannen bekend, namelijk dat zij zich nooit verkiesbaar zal stellen voor het presidentschap. Toch sluiten experts het niet uit dat ze ooit weer de politiek in gaat. De kans bestaat dat Michelle voor een stichting gaat werken of dat ze weer het bedrijfsleven ingaat. Volgens dezelfde experts heeft Michelle meer en interessantere ambities dan haar echtgenoot. Go Michelle!

Je kan Obama wel uit het Witte Huis halen, maar je haalt het Witte Huis niet uit Obama

Zijn liefde voor politiek gaat niet weg
Je kan Obama wel uit het Witte Huis halen, maar je haalt het Witte Huis niet uit Obama. Oftewel, zijn liefde voor de politiek zal blijven. Obama vertelde recentelijk dat hij niet stil blijft zitten als het om de politiek gaat. Obama wil zich daarom blijven inzetten voor de Democratische partij. Dit heeft deels te maken met het onverwachtse winnen van Donald Trump. In de Belgische krant De Standaard staat geschreven dat Obama Trump een kans wil geven om zijn agenda op te volgen, zonder op ieder punt kritiek te geven. Er zitten echter grenzen aan die stilte. Hij vindt dat hij als Amerikaans staatsburger die diep bezorgd is om de toekomst van zijn land niet zwijgend kan blijven toekijken als het uit de klauwen dreigt te lopen. Obama geeft als voorbeeld: “Wat als Trump duizenden kinderen het land uitzet? Dan kan ik toch niet zomaar vanaf de zijlijn toekijken?”

Tot slot uit zijn liefde voor politiek zich in het lesgeven op universiteiten. Er gaan geruchten dat hij, zoals iedere ex-president, een bibliotheek gaat oprichten en dat hij van plan is les te geven aan de universiteit waar hij zelf heeft gestudeerd: de Columbia Universiteit in New York. Hoe leuk zou het zijn als je in het buitenland zou studeren (moet je natuurlijk wel naar New York gaan) en je een hoorcollege politicologie van ex-president Barack Obama himself zou krijgen!

Join Our Newsletter

New on Medium

Follow us

Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace